Van Helden Zeewatertransport

voor uw transport van het natuurlijkste zeewater voor aquaria tot laboratoria

Herkomst zeewater

Het zeewater dat wij leveren komt uitsluitend uit de Oosterschelde. Dit zeewater is het meest zuivere en natuurlijke zeewater dat de Nederlandse kust rijk is en daarom zo bijzonder. Dit komt mede door het ontbreken van vrachtscheepvaart en de uitvoering van het Deltaplan.

Voor het zeewatertransport gebruiken wij speciale tanks van geïsoleerd en roestvrijstaal materiaal. Voor het verkrijgen van het meest zuivere water in de tank, worden de getijden tijdens ieder vulmoment goed in de gaten gehouden. Om het zuivere water ook echt zuiver te houden, worden onze gespecialiseerde tanks alleen ingezet voor het vervoeren van zeewater.

Uit ervaring weten wij dat het zeewater uit de Oosterschelde het meest zuivere in zijn soort is, dat is een feit. Maar het is en blijft een natuurproduct. De waarden kunnen door bijvoorbeeld weersinvloeden verschillen per tank.

Uiteraard beschikken wij over de benodigde toestemming en certificaten om legitiem met onze vrachtwagencombinatie het laaddock op te rijden om onze tank te vullen met het zeewater.

Toepassingen

Het zeewater uit de Oosterschelde wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. De zeeaquaria van onder andere dierentuinen, winkels, groothandels, hotels en restaurants voorzien wij van dit zeewater. Maar wij transporteren ook zeewater naar diverse laboratoria, waar het bijvoorbeeld wordt gebruikt als kweekwater voor de glasaal.

Wij maken geen onderscheid in zakelijke of particuliere aanvragen. Echter geldt wel een minimale afname van 4 m3 per vracht.

Naast het transport in Nederland, verzorgen wij ook het transport naar België en Duitsland.

Over ons

Van Helden Zeewatertransport is een echt familiebedrijf, maar kent zijn oorsprong in het mesttransport. Toen zij destijds door een klant benaderd werden voor het maandelijks vervoeren van zeewater, werd de mesttank speciaal voor dat ene transport, iedere maand helemaal schoongemaakt. Dat nieuws werd echter verder verspreid, met als gevolg dat de tank vaker voor zeewatertransport dan voor mesttransport werd ingezet. Ruim twintig jaar geleden werd daarom besloten een nieuwe tank aan te schaffen, speciaal voor het vervoeren van zeewater.

Met het maken van deze keuze, werd ook het materiaal aangepast. Om de zuiverheid van het zeewater te kunnen waarborgen, werden speciale opleggers gebouwd om het natuurlijke zeewater in zijn pure vorm te kunnen vervoeren. En met dit specialistische materieel brengt Van Helden Zeewatertransport al meer dan twintig jaar de zee aan huis.

Het bedrijf is na al die jaren nog steeds in handen van de familie. Sinds 1 januari 2016 hebben dochter Lina van Helden-Van Vugt en schoonzoon Henri van Helden het bedrijf volledig overgenomen.